Voor gemeenten: webinar verenigingen en corona

corona-4901878_1920

Webinar voor de verenigingen in uw gemeente

Lokale verenigingen zien zich door de corona maatregelen plotseling voor juridische vragen geplaatst. Legal Letters werkt samen met gemeenten en kan een online webinar geven voor de verenigingen in uw gemeente waarin bestuurders hun juridische vragen kunnen stellen aan een jurist verenigingsrecht.

Vragen van verenigingen

Verenigingen zien zich door het verbod op activiteiten en samenscholingen geplaatst voor nieuwe acute problemen. Veel leden menen dat zij de contributie kunnen stopzetten of terugvorderen en penningmeesters vragen zich af of zij hier aan moeten voldoen. Het is ook te verwachten dat leden hun lidmaatschap tussentijds op gaan zeggen. Het is echter de vraag of dat wel kan. Een vraag die voor de verenigingen van groot belang wordt, nu zij ook al de kantine inkomsten missen.

Verder ervaren bestuurders problemen met vergaderen. Mag er digitaal vergaderd worden? Hoe zit het met besluitvorming? Is elektronisch stemmen een optie? Daarbij zijn er ook nog verschillen tussen bestuursvergaderingen, commissievergaderingen en de ledenvergadering.

De ledenvergadering is op dit moment het meest hete hangijzer. Kun je die gewoon verschuiven, of moet dat dan ook maar digitaal? Dat is wel van belang, omdat het maakt dat besluiten wel of niet rechtsgeldig zijn. Ook vragen veel bestuurders zich af wat dit nu voor invloed heeft op de aansprakelijkheid. Van de vereniging en die van henzelf.

Online of live presentatie

Legal Letters kan deze vragen beantwoorden. Online met een webinar, of straks in een bijeenkomst als het weer kan. Veel verenigingen hebben dezelfde vragen maar vooral lokale verenigingen hebben te weinig middelen. Daarom word ik ook wel gevraagd door gemeenten die dit voor hun verenigingen willen organiseren. Wil uw gemeente de lokale verenigingen hier ook in ondersteunen, neem dan contact met me op.

Bent u verenigingsbestuurder en heeft u interesse? Leg deze mogelijkheid dan eens voor in uw gemeente.

mr. Marjo Vink

cropped-2016-legalletters-logo-klein2.jpg