Advocaat of jurist verenigingsrecht nodig?

Betaalbaar alternatief voor advocaat

Verenigingen denken vaak dat zij bij juridische vragen een advocaat nodig hebben. Dat is zelden echt nodig. Een advocaat is verplicht als je wilt of moet procederen bij rechtbank, hof of Hoge Raad. De meeste verenigingen komen daar niet, en willen daar ook niet komen. Je kunt dus ook prima bij een jurist terecht.

Het grote voordeel is, dat Legal Letters veel lagere tarieven kan hanteren dan een advocaat. Juridische hulp is zo voor elke vereniging haalbaar en betaalbaar. Alleen al om die reden komen verenigingen uit heel Nederland naar Veldhoven. Is de afstand te groot, dan is een afspraak per telefoon ook mogelijk.

Samenwerking met advocaat

Marjo heeft een adviespraktijk. Zij voert zelf geen procedures, maar wil juist voorkomen dat het zover komt. En als het zover mocht komen, dat je dan het voortraject op de juiste wijze hebt aangepakt zodat je zaak goede kans van slagen heeft. Wil je procederen of heb je een dagvaarding ontvangen? Dan werkt Marjo samen met een advocaat.

Het komt ook voor dat advocaten specifieke expertise nodig hebben voor hun zaak. Verenigingsrecht komt in de advocatenpraktijk niet zoveel voor. Marjo kan de nodige ondersteuning bieden bij juridische vragen en het vinden van relevante jurisprudentie rondom verenigingen.


“Wij hadden juridisch advies nodig, maar een advocaat was veel te duur. Dank voor je waardevolle advies. Hier kunnen wij mee verder”

Bestuurslid, Landelijke belangenvereniging, sector zorg en welzijn

 

“Wij zochten een advocaat, maar u kon hetzelfde werk veel goedkoper leveren”

Voorzitter, atletiekvereniging