Marjo Vink (LLM)

DSC_9943

Een van de zeer weinige juristen in verenigingsrecht

Marjo behaalde haar Master Nederlands recht aan de Open Universiteit (LLM, meester in de rechten). Na haar studie werkte zij bij de Sociaal Raadslieden en Slachtofferhulp Nederland. Tijdens en na haar studie is zij zich gaan specialiseren in rechtspersonen met een maatschappelijke en ideële doelstelling, het verenigings- en stichtingenrecht. Rechtsgebieden die in studies en in juridische praktijken vrijwel niet aan bod komen. Juristen in het verenigingsrecht zijn dan ook schaars.

Marjo wil met Legal Letters betaalbare en praktische ondersteuning geven aan bestuurders van verenigingen. Aangevuld met kennis over contractenrecht en sportrecht kan Marjo verenigingen met zeer uiteenlopende vragen een oplossing bieden. Inmiddels heeft Marjo vele nationale en internationale verenigingen bijgestaan.

Auteur en gastspreker

Marjo is auteur bij Wolters Kluwer. Zij werkt mee aan digitale uitgaven over contractenrecht, en verzekering, schade & aansprakelijkheid.

Voor beroeps- en belangenverenigingen schrijft Marjo artikelen voor het ledenblad, over juridische zaken waar verenigingsbestuurders of leden mee te maken krijgen.

Marjo is ook gastspreker voor netwerkevenementen of bij ledenvergaderingen van landelijke organisaties.

P1080511