mr. Marjo Vink

DSC_9943

Hart voor de vereniging en stichting

Mijn hart ligt bij organisaties met een maatschappelijk doel. De informele sfeer van deze organisaties trekt mij veel meer aan dan de commerciële sfeer van ondernemingen. Altijd zijn het  (vrijwillige) bestuurders met het hart op de juiste plaats en die hun zaken graag goed willen regelen. Het niveau is zeer divers. Soms zijn het starters in bestuurdersland maar vaak ook doorgewinterde directeuren of commissarissen.

Het is mooi om bestuurders duidelijkheid te geven over wat wel en niet juist is als leden van alles en nog wat beweren. Om aan te geven waar het eventueel mis is gegaan maar ook hoe dat weer recht te zetten. Vraagstukken uit te zoeken over de gang van zaken, wat wel of niet rechtsgeldig is gebeurd en wat de juiste strategie is om weer verder te kunnen. Maar ook om toekomstplannen van de organisatie concreet mee vorm te geven en te zorgen voor correcte regelgeving, zodat juridische problemen voorkomen worden en bestuursbesluiten juridisch overeind blijven. Verenigingen sterker maken. Dat is wat ik verenigingen te bieden heb. Hun dank is groot en ze komen bij nieuwe vragen ook allemaal terug.

Meester in de rechten

Ik ben een laatbloeier in de juridische wereld. Na een opleiding in de zorg en een baan als teamleider in een Zwitsers ziekenhuis ging ik alsnog rechten studeren aan de Open Universiteit. Afstandsonderwijs, wat een lange adem en een gezonde dosis discipline vergde, aangezien ik de studie combineerde met een baan en een gezin. Ik behaalde mijn bachelor Nederlands recht in 2008 en mijn master in 2013. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in verenigingen en stichtingen.

Werkervaring

Tijdens mijn studie heb ik een succesvolle carrière switch gemaakt van de zorg naar het juridische werk. Ik werkte bij de Sociaal Raadslieden als sociaal raadsvrouw en bij Slachtofferhulp Nederland, waar ik slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven begeleid heb. Maar mijn interesse lag toch meer bij rechtspersonen met een maatschappelijke en ideële doelstelling. In 2014 ben ik als zelfstandig jurist begonnen onder de naam Legal Letters. Klein begonnen met lokale verenigingen, maar inmiddels uitgegroeid tot huisjurist van landelijke organisaties. Ook enkele grote internationale verenigingen en stichtingen in de goede doelen sector weten mij inmiddels te vinden.

Auteur

Voor juridische uitgeverij Wolters Kluwer ben ik 5 jaar lang auteur geweest. Ik schreef voor digitale uitgaven op het gebied van contractenrecht, verzekering, schade & aansprakelijkheid, onderwerpen waar ook verenigingen steeds meer mee te maken krijgen.

Marjo in de media

Sportzaken.pro:

Sportzaken.pro/juridisch-advies/juridische-webinars-voor-sportclubs/

Sportzaken.pro Artikelen Legal Letters

Brabants Dagblad:

www.bd.nl/hoe bestuur je een sportclub die stil ligt

Algemeen Dagblad:

www.ad.nl/den-haag/mogen-leden-van-sportverenigen-contributie-terugvorderen

2020-04-04 Algemeen Dagblad-1__01__01

Eindhovens Dagblad:

2018 10 eindhovens dagbald artikel

2018 05 artikel veldhovens weekblad